Правителството е на “финалната права” с бързите тестове за наркотици

Дата:

В преговорите по въвеждането на системи за бързо отчитане на резултатите от проверката на водачите за употреба на наркотици, премиерът акад. Николай Денков отчете напредък и определи този етап като финална права. Той сподели, че вече има “правилна система, която позволява полеви тестове” и изрази благодарност към МВР за усилията в този контекст.

Премиерът разкри, че преди въвеждането на новите мерки са съществували техники и процедури за отчитане на алкохола, като резултатите са били готови след няколко дни. Въпреки това, за проверката на наркотици е имало забавяне до 6-12 месеца поради липсваща апаратура.

Денков посочи, че са предприети действия за ускоряване на процеса, като са отпуснати допълнителни средства, помощ от ВМА и създадени условия за работа на лабораториите в продължение на 24 часа. Той изрази благодарност към МВР за използването на фонд и отрази необходимостта от закупуване на специализирана апаратура. Премиерът обяви планове за откриване на център с необходимата апаратура, което би позволило получаването на кръвни проби в рамките на седмица-две след тестването.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...