in

Правителството дава пари за модерни кабинети в 160 училища

Отпускат до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии

Кабинетите по математика и природни науки в 160 български училища ще бъдат модернизирани с пари от правителството. Това обяви премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук“.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, написа министър-председателят.

В придружаващо видео Борисов прави следния коментар: „Оборудваме им кабинетите с най-доброто, за да могат младите хора, децата, учениците, когато ги обучим добре… да излязат на протест“.

„Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“.

На днешното онлайн правителствено заседание са били взети решения „в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора“, става ясно от публикацията на Борисов. Дали това са „важните решения“, за които по-рано той сам намекна, не е ясно.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за почти 100 000 лв. заради пропуснати ползи и стрес

Дават по 610 лева за деца на работещи родители