in

Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона „Ремдесивир“

До момента страната ни е получила 2837 флакона „Ремдесивир“ под формата на дарения

Днес българското правителство взе решение с постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 2,1 млн. лева. Сумата е достатъчна за закупуване на 2500 флакона „Ремдесивир“, необходими за българските граждани. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след края на днешното заседание.

Стойността на един флакон от лекарството е 345 евро без ДДС, уточни министърът.

До момента страната ни е получила 2837 флакона „Ремдесивир“ под формата на дарения, разпределени по всички РЗИ-а в страната. До момента от са използвани 978 флакона.

Към настоящия момент всички пациенти на територията на страната, които се нуждаят от включване към терапевтични схеми на лечение с препарата, са задоволени и няма нужди, които да не могат да бъдат задоволени на национално ниво.

„Няма да се затварят градове или да се поставят КПП-ата, няма да се прилагат ограничителни мерки. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да спазваме мерките такива, каквито са разписани“, поясни здравният министър.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Нинова: Внасяме искане за оставката на Караянчева

14 млн. лева за компютри за ученици и учители отпуска правителството