in

Повдигнаха обвинения на двамата, спрели тока в метрото, третият се издирва

Двама от тримата протестиращи, които спряха тока и блокираха метрото в София, са установени чрез видеозаписи

Двама от тримата протестиращи, които спряха тока и блокираха метрото в София, са установени чрез видеозаписи. Образувано е досъдебно производство по случая. Повдигнати са им обвинения за хулигански действия и е определена парична гаранция в размер на 1500 лв. Това каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев на брифинг.

Третият не е установен, все още се издирва, допълни той.

Действията на задържания бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов и другото лице, за което стана ясно само, че е на 29 години по никакъв начин не кореспондират с демократичните ценности и справедливите искания на протестиращите, още повече като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица, посочи Хаджиев.

Директорът на СДВР и категорично отхвърли обвиненията за нарушаване на правата на Спасов. В момента, в който той е поискал адвокатска защита, трима адвокати са били с него до момента на напускане на управлението, заяви Хаджиев.

Вчера беше задържан бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заради спирането на метрото в София.

Станциите на метрополитена са стратегически обекти от значение за националната сигурност. Изключването на напрежението е действие, което застрашава живота и здравето на гражданите, отбеляза Хаджиев.

Записите категорично доказват, че необходимост от спиране на електрозахранването не е имало.

За нас е абсолютно без значение дали задържаните признават или не действията, ние сме събрали неоспорими доказателства, обясни още Хаджиев.

На брифингът присъстваше и проф. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД. Той подчерта, че метрото не е играчка. То е тежко съоражение, построено е с много труд, трябва да си го пазим.

„Тези бутони имат смисъл и са ползвани няколко пъти в критични ситуации като например, когато има пътник на релсите и са задействани както от служители в метрото, така и от пътници“, каза още Братоев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Бюджетът на ЕС до 2027 г. ще бъде 1,8 трилиона евро

Нови санкции срещу „Северен поток 2” и „Турски поток”