Посланикът на Украйна в България по време на AI N’ CYBER CONFERENCE 2023: Изкуственият интелект защитава и осигурява надмощие

Дата:

По време на AI N’ CYBER CONFERENCE 2023, посланикът на Украйна в България, Олеся Илашчук, подчерта важността на изкуствения интелект и киберсигурността като инструменти, които могат да защитават, предотвратяват и осигуряват надмощие. Тя посочи, че изкуственият интелект може да бъде силен съюзник, но ако попадне в ръцете на врага, може да се използва за масова дезинформация и пропаганда.

По думите на посланик Илашчук, киберсигурността и изкуственият интелект са от изключителна важност в наши дни, тъй като войната се премества от класическите бойни полета към цифровите пространства, от физическите оръжия към цифровите инструменти. Тя подчерта значението на разработката на модерни системи за отбрана в условията на цифрова битка.

Посланик Илашчук призова също така да се запази човешката същност и етични ценности в развитието на технологиите и в борбата с цифровите оръжия. Тя подчерта важността да се насочим към демократичните и хуманни ценности, които да насочват усилията ни в дигиталната ера.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано днес в град Ягодина, Сърбия

Днес в района на град Ягодина, Сърбия, беше регистрирано...

Въоръжен грабеж в столичния квартал „Левски“

Рано тази сутрин в София беше извършен въоръжен грабеж,...

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...