in

Полицаи разпънаха палатка пред парламента

Полицаите от най-големия синдикат са категорични, че няма да приемат 15% увеличение на заплатите

Пред сградата на Народното събрание полицаи опънаха палатка и подреждат изложба с кадри от своята работа. Това е продължение и нов етап на протеста им с искането за увеличение на заплатите с 30%.

Полицаите от най-големия синдикат са категорични, че няма да приемат 15% увеличение на заплатите, каквото предвижда проектобюджетът за догодина и ще продължават да настояват за 30%.

„Ако няма положително развитие по въпроса за възнагражденията ни – ще насрочим национален протест.”, предупреди председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

„Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери няколко решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители, приемаме като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация“, каза Валентин Попов от синдиката.

Попов не изключва да се стигне до ескалация на напрежението. „Наистина е изключително безотговорно да се заиграваш с такава тема по този начин. Тези хора са в положението на човек, който се опитва да загаси огъня, който сам е запалил, с кофа бензин“, подчерта той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Мъж се заля с бензин, но подпали колата си

Военни от цялата страна се включват в битката с COVID-19