in

Подпомагат работата на Столичната РЗИ заради многото заразени

„Ситуацията е изключително утежнена заради растящия брой положителни проби“

От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. Целта е те да подпомагат колегите си, ангажирани с извършването на държавния здравен контрол.

„Ситуацията е изключително утежнена заради растящия брой положителни проби и изискването на всички, на които трябва да бъдат връчени предписания за карантиниране и извършване на предписания. От края на септември досега много служители на здравната инспекция бяха положителни, което наложи извеждането им от работата на институцията”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Относно идеята за електронни предписания проф. Ангелов заяви, че тя е входирана като предложение в НС и се очаква решението на законодателя.

„Най-добрият начин е предписанията да се връчват, както досега – на хартия, защото са основание за издаване на болничен лист. Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по електронен път или с есемес”, добави здравният министър.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Вълчев: Обсъжда се вариант за разредено присъствие на учениците от 8 до 12 клас

ЧСИ продава „Арена Младост“ и „Арена Запад“