По–високи данъци в Русе от тази година

Дата:

От началото на 2024 г., жителите на Русе ще плащат нови, по-високи данъци. Градът вече е разделен на нови зони, което води до промени в размерите на местния данък. От 1 януари, данъкът върху сградите в града се увеличава от 2 на 3 промила.

“Минималната работна заплата стана 933 лв. Всички разходи на Общината, като храни, услуги и други, се увеличиха с 14% годишно от 2017 г. Общината не е магазин или заведение. Нарастващите разходи се покриват с нарастващи приходи”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Въпреки това, гражданите изразяват недоволство и предлагат Общината да търси приходи от други източници. Русенци считат, че е неправилно да се повишават данъците в момент, когато много хора се борят със създаващите се трудности. Планира се и разширяване на платените зони в града, обещава се и използването на предвидените приходи за облагородяване на градската среда. Хора с едно основно жилище могат да ползват облекчение на данъците с 50%, а ако собственикът е с трайно намалена работоспособност, облекчението е 75%.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...