in

Плевнелиев: Това, което прави Радев, е най-прекият път към диктатурата

„Не е редно да има извънредни избори, това ще засили популистките позиции в страната“

„Денонощно се хули държавата от 4 години. Аз съм дал решения, а не като Радев. Днес той нарушава конституцията. Аз не съм го направил. Държавният глава няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или министър- председател.“ Това заяви  Росен Плевнелиев.

„Това е заложено в конституцията. Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Радев днес не спазва конституцията и това трябва да се знае от хората“, добави Плевнелиев.

„Да, има проблем в начина, по който прокуратурата действа, има селективност там, но тя действа на високи обороти. Да, тя не е перфектна, но се изисква национално единство“, добави Плевнелиев.

„Не е редно да има извънредни избори, това ще засили популистките позиции в страната. Ако успее да се обърне мачът, не да се хвърляме в компромати, а да говорим за политики и решения, както правят гърците днес, ще стигнем далеч. Доброто решение е сблъсък на идеи, отказ от популизъм“, подчерта Плевнелиев.

Това, което прави правителството е в синхрон с ЕК и законодателството й, но и с обикновените български граждани. Имаше протести 2013 г. тогава стотици хиляди българи бяха по улиците, аз тогава поканих всички в президентската институция, намерихме заедно решението – енергийна диверсификация, зададохме нови приоритети в българскатра енергетика. Днес изпълняваме това, което искаха протестиращите през 2013 г. Днес българите избират сами своя доставчик на ток, каза още Плевнелиев.

2008-2009 г. беше много тежка, имаше фалирали банки, парите са кръвта на икономиката и тогава ги нямаше, сега нашите банки имат пари, надявам се да е по-лесно. България ще бъде една от най-малко засегнатите страни, подчерта Плевнелиев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

„Пътна полиция“ започва нова акция

Няколко силни труса разлюляха Гърция