Плевналиев: Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат сериозна грешка 

Дата:

Росен Плевнелиев, който беше президент на България между 2012 и 2017 г., заяви в интервю за Нова телевизия, че изборът в София е между две опции – “Силициевата долина” и “Марица Изток”. Той изрази предпочитанията си за “Силициевата долина” и направи апел към партията ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) да се замисли върху важността на този избор.

Плевнелиев посочи, че според него въпросът е геополитически и подчерта, че който стои зад кандидатурата на Ваня Григорова има връзки с комунистите, популистите, националсоциалистите и русофилите. Той също така предупреди, че ако ГЕРБ не успее да управлява правителството, това ще отвори път на президента Румен Радев да насрочи парламентарни избори и да дойде с амбицията да стане премиер, като същевременно се появи русофилски кмет в София.

Плевнелиев коментира също така, че ДАНС и ЦИК са политизирани институции и призова премиера Николай Денков да назначи говорител на правителството, който не е Делян Пеевски. Той изрази загрижеността си от бързото приемане на закони и призова за по-добра комуникация между правителството и гражданите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...