in

Плажовете на юг започнаха да се пълнят

В Слънчев бряг до момента са отворили близо 40 хотела

Хотелиерите по Южното Черноморие за първи път си отдъхнаха от началото на сезона. Плажовете са пълни, свободните места по хотелите се запълват в първия уикенд на юли, предава БНТ.

На плажа в Слънчев бряг ивицата е пълна с летовници. В най-големия ни курортен комплекс по Южното Черноморие към този час са отворили вече близо 40 хотела.

За пръв път съм обнадежден. Първо имахме канселации, после засилване, после пак канселиране, а сега сме в бум на резервации, нямам свободни стаи за края на юли, каза хотелиерът Румен Мончев.

За да се чувстват сигурни, докато почиват на родното море, в хотела са взети железни мерки за сигурност – от входа до местата за хранене. Божидар Николов е шериф срещу COVID-19 в хотела.

Слагат се маските, мерим температурите, отиват на рецепцията и след това има се показва маршрутът в заведението. Не е пропуснат нито един, да не му е обяснено, че в закрити помещения се носят маски, казва още Николов. А именно заради строгите мерки, чуждите туристи харесват страната ни и се чувстват безопасно.

Харесваме Слънчев бряг, всички мерки, които трябва да гарантират безопасност, са взети, казва унгарската туристка Ана-Мари. Много е спокойно. Не ми липсват хората. Морето е чисто, топло. Пясъкът е много хубав. Времето е прекрасно, казва летовничката Деяна.

От няколко дни една от големите нискотарифни авиокомпании възстанови шест маршрута до бургаското летище от Австрия, Словакия и Полша.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Жертвите от наводненията в Япония се увеличават

Младо момиче издъхна в катастрофа във Видин