in

Планът на Тръмп за ограничаване на програмата за млади мигранти бе отхвърлен в съда

Администрацията на Тръмп първоначално се опита да отмени цялата програма, но през май бе спряна от Върховния съд

Американски федерален съдия отхвърли опитите на администрацията на президента Доналд Тръмп сериозно да ограничи програма, осигуряваща защита на хора, имигрирали в САЩ като малолетни. Тя дава възможност на стотици хиляди хора, влезли незаконно в САЩ като малки, да живеят без страх от депортиране, ако спазват законите, предаде ДПА.

С това решение се запазва действието на приетата по времето на президента Барак Обама програма „Отложено действие за пристигналите в детството” (DACA). Съдия Никълъс Гаруфис от окръжния съд на Ню Йорк постанови, че ограничаването на действието на тази програма, наложено от изпълняващия длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф, е недействително, защото Улф е назначен на поста си в нарушение на закона. По-рано за това се произнесе Сметната палата на САЩ.

Администрацията на Тръмп първоначално се опита да отмени цялата програма, но през май бе спряна от Върховния съд. През юли Улф замрази приемането на нови молби по програмата и обяви, че подновяването на статута, който тя дава, ще важи за една, а не за две години./

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

БЛС зове за разкриване на денонощни аптеки за борбата с COVID-19

Обявен за издирване мъж от Дупница намерен мъртъв, прострелян в колата си