in

Пиян шофьор предложил златно кюлче за подкуп на полицаи

Кюлчето от половин грам било в предпазна капсула, придружено със сертификат за автентичността

Пиян шофьор, спрян за проверка, предложил златно кюлче за подкуп на двама полицаи, за да не му съставят акт и да не го арестуват.

Кюлчето от половин грам било в предпазна капсула, придружено със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лева.

При обход на автопатрул двамата полицаи спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от обвиняемия. Полицейските служители поискали документите на водача. При слизането си от автомобила мъжът имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като мъжът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка.

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с дрегер, обвиняемият първоначално предложил „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. След това им предложил златото.

Служителите на МВР уведомили дежурния разследващ полицай. 59-годишният мъж бил задържан, съставен му е акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Окръжна прокуратура-Пловдив вече е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство по случая.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Полицията във Франция провежда операции в домовете на десетки ислямисти

Започна подготовката на българските съдии за работа с VAR