Певицата Алла Пугачова се завърна в Русия

Дата:

Певицата Алла Пугачова се завърна в Русия тази седмица след известни критики, отправени от нея по време на войната в Украйна. Пугачова беше добре известна изпълнителка в Русия и други бивши републики на СССР, но напусна страната през февруари 2022 г., след като Русия изпрати войски в Украйна.

През септември същата година Пугачова направи провокативни заявления, казвайки, че руските войници умират за “илюзорни цели” и че Русия се е превърнала в “парий.” Тя също предложи на властите да я обявят за “чуждестранен агент,” статут, който вече беше даден на съпруга й, Максим Галкин.

Въпреки че Русия прие закон, предвиждащ лишаване от свобода или глоби за обиди към въоръжените сили след началото на войната в Украйна, на Пугачова не бяха предявени обвинения. Тя се върна в Русия през май, за да присъства на погребението на модния дизайнер Валентин Юдашкин, където беше забелязан говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, да целува ръката й.

Сега Пугачова се завърна в Русия, но Руската православна църква я призова да се извини за критиките си срещу войната в Украйна. Църквата поддържа руското нашествие в Украйна и призовава всички, които са критикували този ход, да се извинят, включително и Алла Пугачова.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...

Земеделските стопани ще получат малко над 3 млрд. лв. тази година, каза министър Вътев

Този петък министърът на земеделието на България, Кирил Вътев,...

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...