Петър Мицин с феноменално представяне на държавното първенство по плуване в малък басейн

Дата:

Във втория ден на държавното първенство по плуване в малък басейн в Бургас, Петър Мицин продължи с впечатляващите си постижения. В своята силна дисциплина, 400 метра свободен стил, 18-годишният плувец от Велинград подобри републиканския рекорд с време от 3:42.17 минути. Този успех дойде след вчерашния му рекорд на 1500 метра свободен стил с време от 14:45.49 минути, като той стана първият български плувец, слязъл под границата от 15 минути в тази дисциплина.

Този нов успех остави втория плувец, Йордан Янчев, на второ място с време от 3:43.43 минути. Петър Мицин вече е притежател на българските рекорди на 200, 400 и 800 метра свободен стил, а във втората дисциплина той постави световен рекорд за юноши.

В други дисциплини, Диана Петкова спечели златен медал във финала на 50 метра бруст с време от 30.78 секунди, като подобри рекорда на Тея Николова от сериите. Калоян Левтеров постави нов национален рекорд във финала на 200 метра гръб с време от 1:54.01 минути, като надмина предишния рекорд от 11 години. Йосиф Миладинов спечели златото в дисциплината на 50 метра свободен стил с време от 21.88 секунди.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...