Петър Куленски сезира прокуратурата за измамна схема със земеделски имоти в Пазарджик

Дата:

Кметът на община Пазарджик, Петър Куленски, подаде сигнал в прокуратурата миналия петък поради съмнения в подготвянето на поредната имотна схема. Тази схема цели противозаконно да лиши граждани на общината от правото им на собственост върху притежавани от тях имоти в землището на село Априлци, като става дума за земеделска земя.

Куленски заяви пред журналисти, че общината няма да участва в такива деяния и разкри, че на територията й действа организирана престъпна група. Тази група противоправно е присвоила хиляди декари земеделска земя от законните собственици с цел изграждане на фотоволтаични паркове. Той изрази надежда, че следствените органи ще защитят конституционно признатото право на собственост на гражданите.

Прокуратурата потвърди, че наблюдава две досъдебни производства, свързани със земеделски земи в Сбор и Априлци. Тези дела са образувани през януари 2024 г. и се разследват за начина и времето, по което земите са били придобити от определено търговско дружество. Разследването ще приключи в законоустановения срок.

Журналистически репортаж на БНТ показа, че собственици на стотици декари земеделска земя в Пазарджишко са сигнализирали полицията и прокуратурата, че имотите им са откраднати. Те отбелязват, че вече не разполагат със земите си, когато се опитват да ги продадат, и вече има съдебни решения в полза на хората.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...