in ,

Петима души са с обвинения след разбиването на групата за рекет и лихварство

Задържаните имат богато криминално минало, осъждани за престъпления против личността

5 лица са с повдигнати обвинения след неутрализирането в София на организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, лихварство. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и ГДБОП.

За всички обвиняеми е постановено задържане за 72 часа с оглед явяване на съд за вземане на мярка „задържане под стража“, като днес предстои прокуратурата да внесе искане за тази мярка.

Групата беше разкрита на 5 октомври след акция в столичните квартали „Христо Ботев“, „Враждебна“, „Левски“, „Дружба“ и „Димитър Миленков“.

Задържаните имат богато криминално минало. Те са осъждани за престъпления против личността – за телесна неприкосновеност, за полова неприкосновеност и закана за убийство.

Разследващите органи апелират, ако има потърпевши от тяхната престъпна дейност, да подадат сигнал на властите.

И към момента продължават активните дейности по разследването. Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2014 г. до настоящия момент. Извършени са обиски на жилища и автомобили, като са приобщени пари, ценности, наркотици. Конфискувани са три луксозни автомобила.

43 лица са разпитани в качеството на свидетели. Не всички от тях са жертви, част от тях са били свързани с групата. Много от жертвите обаче не желаят да дават показания. Мишените са били различни – и роми, и българи, включително и изпаднали в лошо финансово състояние.

Групата е създадена с користна цел – т.нар. лихварство и изнудване във връзка с тази дейност, както и разпространение на наркотици, имотни измами и набиране на жени с цел проституция.

Групата е работила съвместно и с частни съдебни изпълнители за извършване на имотни измами – придобиване на апартаменти.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Българи прекосиха Атлантическия океан с гребна лодка

ПГ на ГЕРБ иска оставката на проф. Христов заради „инфантилното общество“