in

„Отровното трио“ обяви дата за Велико народно въстание

„Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им“

„Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им“.

С тези думи участниците в 42-рата вечер на антиправителствено недоволство отговориха на призива на Столичната община да се подават уведомления за протеста.

Протестиращите коментираха призивите за премахване на блокадите, отправени от местната власт. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. Чуха се остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов обяви датата за провеждане на Велико народно въстание – 2 септември. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Тогава демонстрантите ще докажат, че не ги е страх и ще постигнат целите на протеста. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Остават блокадите на три места в центъра на столицата – Орлов мост, булевард „Цар Освободител“ и Ректората на Софийския университет. Лагерът на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите.
Към демонстрантите се присъедини група от Пловдив, дошла да ги подкрепи.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

151 са новозаразените с коронавирус у нас

Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ