in

Отриха 351 кг канабис в благоевградско село

Открити са засадени 117 растения

Специализирана полицейска операция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества проведоха вчера служители на областната дирекция в Благоевград. В хода на действията, в местността Русова скала, землище на с. Кукурахцево, в обезлесен участък от Държавен горски фонд, са открити засадени 117 растения.

При полевия тест те дали положителна реакция на канабис с общо тегло около 351 килограма. Междувременно, полицаи от РУ – Гоце Делчев проверили жилище в с. Дъбница и прилежащи към него пристройки, обитавани от 45-годишен мъж от селото. В участък от градината е открито засадено растение, с тегло около 300 грама, реагирало на канабис.

В следобедните часове на деня, в с. Гърмен за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от с. Дебрен. С техническо средство е установено, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества, а в автомобила е намерено около 1,2 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава под надзора на районните прокуратури в Гоце Делчев и в Петрич.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Северна Македония е готова да преговаря с България за Гоце Делчев

Великобритания с първата голяма търговска сделка след BREXIT