in

Отново протест в Бургас по казуса „Росенец“

Общински съветници призоваха гражданите, които искат единствената улица към плажа да остане общинска собственост, да го заявят публично

Отново протест в Бургас по казуса „Росенец“. Общински съветници призоваха гражданите, които искат единствената улица към плажа да остане общинска собственост, да го заявят публично.

Един от организаторите на протеста Стефан Петров заяви, че са се събрали, за да изкажат гражданската си позиция и да мотивират общинските съветници да гласуват в полза на обществения, а не на личния интерес.

През месец април общинският съвет гласува деактуване на улицата, която минава покрай летния сарай на Ахмед Доган с аргумента, че тя вече е с отпаднало предназначение и не води до публичен имот.

Предложено е да бъде заменена с нова улица покрай осигурителната зона на нефтобазата. Тя е с план да бъде изградена като алея с паркинг до града.

Междувременно обаче общински съветници от дясната опозиция успяват да установят, че улицата не е с отпаднало предназначение и води до морския бряг.

„Направихме с геодезист замервания и се оказа, че улицата, която стига до морския бряг, е разположена в публична държавна собственост. Абсолютно безпрепятствено всеки български гражданин би могъл да стигне до морския бряг. Единственото, което трябва да се направи, е да се премахнат оградите, които според мен ограничават свободното придвижване на гражданите“, обясни Константин Бачийски, общински съветник от „Средна европейска класа“.

По думите му не трябва да се инвестира нищо допълнително и спокойно хората могат да стигат до плажа по широк път.

От общината изпратиха позиция, че общинската улица не води до морския бряг, а до частен терен. Ето какво още казват от там:

Твърдо тази улица не води до плажа. Въпросният бетон е излят в имот публична държавна собственост и който го е излял, трябва да си понесе отговорността.

Държавните институции трябва да се сезират и да направят проверка“, коментира Бойчо Георгиев, общински съветник от ГЕРБ.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Приключи проверката в СДВР за полицейско насилие при протестите

Сачева: Помощ за семействата, ако училищата останат затворени през новата учебна година