in

Откриха нарушения при строителство в имот на Прокопиев

Имота се намира в местността „Буджака“

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, представители на Община Созопол са установили нарушения на разпоредби от Закона за устройство на територията (ЗУТ) при строеж на „Открит басейн“ в частен имот в местността „Буджака“. Той е собственост на бизнесмена Иво Прокопиев.

Съставен е и акт за установяване на административно нарушение. Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Созопол е издал заповед за спиране на строителните и монтажни работи. Те могат да продължат само с разрешение на административния орган, издал заповедта, след отстраняване на причините за спирането му. Заповедта е връчена на пълномощник на собственика.

От представителите на общината, в същия имот, е констатирано и наличие на незаконен строеж – „Плътен зид на масивна ограда“ с височина два метра, изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж (РС). С друга заповед кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото предвижда РС. След влизане в сила на заповедта собственикът ще има възможност да го премахне доброволно. В противен случай това ще се случи принудително.

По разпореждане на ВАП през юли, август и септември бяха извършени редица проверки от компетентни органи – ДНСК/РДНСК, съответни общини и министерства на незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието. Издадени бяха редица заповеди за спиране на незаконни строежи и премахване на други в парк „Росенец“, на плажа „Обзор“, а във връзка с  открити нарушения, бе внесен протест срещу разрешението за строеж от 10.09.2018 г., издадено от главния архитект на Община Созопол за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж от 05.12.2019 г., издадени от главния архитект на община Несебър за „Комплекс „Венид Еко вилидж“ – жилищни сгради и хотел – етапно строителство, 36 броя къщи.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Китай възстановява икономиката си с бързи темпове

Гръцкото правителство увеличава срока на задължителната военна служба