Открих необичайна рецепта за ТИКВИЧКИ ВЪВ ФРИЗЕРА – непременно опитайте, уникално вкусни са!
Ако никога не сте опитвали Кифлички с тиквички , време е да поправите това! Тестото за кифлички с тиквички
Ако никога не сте опитвали Кифлички с тиквички , време е да поправите това! Тестото за кифлички с тиквички се приготвя от най-простите съставки, много просто и бързо. Най-важното е, че това тесто може безопасно да се замрази, основното е да приготвите тиквичките правилно.
Кифлички с тиквички Необходими съставки: Приготвяне: Младите тиквички се настъргват. Добавете 1 чаена лъжичка сол към тиквичките, разбъркайте добре и оставете за няколко минути: необходимо е тиквичките да пуснат сок. Отцедете сока и изцедете добре тиквичките.
Снимка: Pinterest Комбинирайте захарта с останалата сол и размекнатото масло. Добавете растително масло, натурално кисело мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете бакпулвера и оцета към съставките. Снимка: Pinterest Сложете изцедените тиквички в купата.
Добавете пресятото брашно и нарязаните подправки. Замесете хомогенно еластично тесто, което не лепне по ръцете. Поставете тестото върху стреч фолио и разточете на пласт с дебелина 1,5 см. Разпределете върху тестото настърган кашкавал и моркови. Оформете на стегнато руло.
Снимка: Pinterest Увийте рулото в стреч фолио и го приберете във фризера. Снимка: Pinterest Преди готвене извадете рулото от фризера и го размразете за 15 минути. Нарежете рулото на шайби с ширина 2-3 см. Снимка: Pinterest Потопете всяка шайба в белтък и след това в сусам.
Поставете парчетата върху тава, покрита с хартия за печене, намажете с жълтък и печете на 180 градуса за 40 минути. Горещи кифлички с тиквички можете да ядете вместо хляб и като лека закуска. Снимка: Pinterest



