in

От септември може да спрат доставките на горива в България

Вероятно е да се преустановят доставките на горива у нас от септември, ако не инсталираме видеонаблюдението на държавните данъчни складове

Ако ние до 13 септември не инсталираме видеонаблюдението на държавните данъчни складове, няма да изпълняваме едно от условията за данъчен склад и нито една компания няма да работи без да е в рамките на закона. Това заяви Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация по повод въведеното изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция “Митници”.

Той заяви, че заради това е вероятно да се преустановят доставките на горива у нас. Той поиска отсрочка от 3 месеца за поставяне на камерите.

По думите му цените на основните горива са идентични с тези от последните няколко седмици и смята, че това е нормално, тъй като няма драстични промени на петролния пазар.

Според него суровият петрол се държи около 40 долара за барел. “Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа – у нас този регион е Северозападна България. От 2 години в страната не наблюдаваме лятно повишение. Лятното повишение го има ако има по-високо потребление у нас, в Европа, а и дори в САЩ”, уточни той.

Очакват се и резултатите от проверката на Комисията за защита на конкуренцията в Българската петролна и газова асоциация.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

БСП внася вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“

Марешки: Хората на протестите не харесват ГЕРБ, но не искат и БСП