От 5 ноември започва пускане на парното в София

Дата:

От 5 ноември поетапно ще започне подаването на топлинна енергия към клиентите на “Топлофикация София”. Първо ще бъдат топлозахранени училища и детски градини, след което и административните и жилищни сгради. Преди да се включи отоплението в сградите, трябва да бъдат приключени всички ремонти по вътрешните инсталации и те да бъдат запълнени, ако са източени. Ако вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, отоплението няма да бъде включено.

Клиентите следва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Трябва да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите, и да се свържат със своя топлинен счетоводител, ако установят нередности.

Допълнителна информация относно началото на отоплителния сезон може да бъде получена на телефон 0 700 11 111 и на цифровите информационни канали на “Топлофикация София”.

На 30 юни, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обяви новите цени на топлинната енергия, които ще влезнат в сила от 1 юли 2023 г. до 30 юни 2024 г. За клиентите на “Топлофикация София” ЕАД, утвърдената годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 137,93 лв./MWh (мегаватчас), което означава, че цените на парното и топлата вода в столицата се увеличават с 0,05%.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...