Направих 45 питки от 2 кг брашно! Правя ги, когато чакам гости или пък за рождените дни на децата и всички се изяждат за няма и половин час! Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб.
Пригответе се да удивите любимите си хора с тази проста, но впечатляваща рецепта! Ето как да си приготвите тези фантастично вкусни и меки Памук-питки : Памук-питки Продукти (измерени с чаша от 200 ml): За тестото: За намазване: Приготвяне: В голяма купа смесете брашното, солта и сухата мая.
Снимка: YouTube Месете до получаването на гладко и меко тесто (става леко лепкаво). Снимка: YouTube Покрийте купата и оставете тестото да втаса за 1 час на топло място.
Снимка: YouTube След като тестото е втасало, го премесете отново за кратко, за да се освободите от излишния въздух и миризмата на мая. Оставете да престои още 30 минути. Разделете тестото на 45 равни части. Оформете всяко парче на топка и ги оставете да почиват още 20 минути.
Снимка: YouTube Снимка: YouTube Загрейте фурната на 250°C. През това време смесете киселото мляко, жълтъка и водата за замазване.
Снимка: YouTube Вземете отпочиналите топки тесто, притиснете ги леко с длан, за да оформите плоски питки (направете вдлъбнатини с пръсти, като разнасяте върху тях кисело-млечната смес).
Снимка: YouTube Поставете питките върху тава, покрита с хартия за печене (или намазнена с олио) и печете в предварително загрята фурна на 250°C за около 10 минути или до златисто кафяво.
Снимка: YouTube Снимка: YouTube Извадете ги от фурната, оставете ги леко да изстинат и се насладете на тяхната мекота и вкус! Снимка: YouTube Снимка: YouTube Останалите можете да замразите – те ще останат свежи и вкусни, когато ги размразите.
Съвет: Тези хлебчета са идеални за сандвичи, като добавка към супи или просто с малко масло. Ние най ги обичаме под формата на хамбургери – всеки ги пълни с каквото харесва. Опитайте ги и споделете опита си – сигурна съм, че ще станат любими във вашата кухня!
Снимка: YouTube Снимка: YouTube Приятно хранене!