От 1 ноември стартира отново нощния транспорт в София

Дата:

Отново ще бъде стартиран нощният транспорт в София, като това ще се случи от 1 ноември, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Всички нощни автобуси ще се събират на общата спирка на пл. “Княз Александър Първи” и ще стартират в 23:30 часа.

Създадени са две линии, които свързват големите квартали на София. Първата линия е “Люлин” – “Младост” 4, преминавайки от спирка ж.к. “Люлин” -1, 2 до спирка ж.к. “Младост” – 4 и обратно. Втората линия свързва “Обеля” с “Студентски град”, като пътува от спирка кв. “Обеля” до ж.к. “Студентски град” и обратно.

Цената на билета е 2 лева и важи за неограничен брой прекачвания. Може да бъде закупен с пари в брой при кондуктора в превозното средство, да се зареди предварително в Sofia city card или Sofia city card Ultralight, или да се плати с физическа или виртуална банкова карта, като се валидира на сините устройства в автобусите.

Ако разполагате с годишна карта за всички линии, заплатена по редовна тарифа, 24-часов или 72-часов абонамент, можете да използвате нощния транспорт без допълнителен превозен документ.

Решението за възстановяването на нощния транспорт бе прието от Столичния общински съвет през юли и ще бъде осъществено на два етапа – две линии от края на октомври и още две до 31 декември, обслужващи различни райони в София.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...