in

Освободени са всички заложници в Луцк, похитителят е арестуван

Според информация в медии мъжът е два пъти осъждан и е автор на онлайн книга на име „Философия на престъпник“

Освободени са всички пътници на автобус, които бяха взети за заложници от въоръжен мъж в Луцк, в западната част на Украйна, предадоха БТА и Франс прес.

Украинските власти съобщиха първоначално за двайсетина пътници, взети за заложници. Но Службата за сигурност на Украйна уточни след операцията по освобождаването им, че те са били 16.

Нападателят пусна първо трима заложници – възрастна жена, юноша и бременна млада жена. След това са освободени останалите 13 души при операция на специалните сили и на полицията, се казва в комюнике на Службата за сигурност на Украйна.

Похитителят се е предал на полицията. „Мъжът, който взе заложници в автобус в Луцк, бе арестуван“, каза министерството на вътрешните работи в „Телеграм“.

Украинският президент Володимир Зеленски изпълни по-рано искане на похитителя и публикува видео, в което призова хората да гледат документалния филм от 2005 г. „Земляни“, предаде ДПА.

В него се разглежда експлоатацията на животни за домашни любимци, за научни изследвания, за производство на дрехи и за храна.

„Всеки трябва да гледа филма от 2005 г. „Земляни“, каза Зеленски в шестсекундното видео, качено в социалната мрежа „Фейсбук“.

Според информация в медии мъжът е два пъти осъждан и е автор на онлайн книга на име „Философия на престъпник“.

Той е с психически отклонения, съобщи на брифинг след спецоперацията министърът на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Гърция спря целия трафик на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“

Намалиха гаранцията на Пламен Бобоков от 1 млн. лв. на 10 хил. лв.