in

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП

Депутата Чавдар Велинов, напуска парламентарната група на „БСП за България“

Още един депутат – Чавдар Велинов, напуска парламентарната група на „БСП за България“. Той е народен представител от Плевен.

В началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прочете заявление от Велинов за напускане на групата и оставането му в парламента като независим народен представител.

Като основание за това решение той посочва „непреодолими ценностни различия, свързани с водената политика, начина на ръководене и вземане на решения и взаимоотношенията в ПГ на БСП“.

Велинов обясни мотивите си: „Непринудени различия по начина на водене на парламентарната политика на групата, по начина на вземане на решения, по духа, който витае в групата“.
Той бе категоричен, че няма да напусне БСП.
С напускането на Велинов ПГ на левицата наброява вече 71 души.
По повод напускането на Велинов депутатът Стефан Бурджев, който също е избран от района на Плевен, коментира:

„Вчера говорих със структурата – плевенската партийна организация, в която членуваме заедно с колегата. В четвъртък ще се проведе заседание на ръководството на организацията и ще излязат с позиция“.

В края на септември шестима депутати – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Георги Андреев, Димитър Стоянов и Николай Иванов – обявиха, че напускат парламентарната група.

Така в момента БСП остава със 71 депутати.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Две жени бяха намушкани под Айфеловата кула

Въвеждат единни правила за безопасност в курортите