Орбан: Стратегията на ЕС по отношение на войната в Украйна се провали

Дата:

Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, заяви, че стратегията на Европейския съюз (ЕС) по отношение на войната в Украйна се е провалила и че се налага да се създаде план Б. Той изрази съмнение, че украинците ще успеят да спечелят на фронта срещу Русия и подчерта, че не вижда защо Унгария следва да изпраща парите на данъкоплатците си в подкрепа на Украйна.

Предложеният от Европейската комисия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. включва увеличаване на разходите, включително за нова стратегия за миграция и помощ за Украйна. Орбан обаче смята, че този бюджет е неподходящ за сериозни преговори и че ЕС трябва да преразгледа своя подход.

Премиерът на Унгария настоява за смяна на ръководството на ЕС и оценка на разходите, за да се създаде нова стратегия. Той предлага разпределението на разходите между държавите-членки на ЕС, след като се изчислят общите разходи за новата стратегия.

Орбан смята, че е необходим план Б, тъй като стратегията на Брюксел за помощ на Украйна и подкрепа на борбата й срещу Русия не е успешна. Този коментар на Орбан идва в контекста на интензивни дипломатически разговори по въпроса в ЕС, които се провеждат по време на среща на върха на блока.

Орбан е известен с критичния си подход към ЕС и често се сблъсква с институциите на блока поради политиките, които критици твърдят, че подкопават демократичните ценности в Унгария. Той изразява желание за смяна на ръководството на ЕС на предстоящите европейски избори.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...