Официално посрещане за Росен Желязков във Виетнам

Дата:

Председателят на Народното събрание на Република България Росен Желязков и съпровождащата го делегация са пристигнали на официално посещение във Виетнам. При пристигането си, Желязков беше посрещнат от заместник-председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Дук Хай, посланика на Виетнам в България До Хоанг Лонг, председателя на виетнамската комисия по външни работи Ву Хай Ха и други официални лица.

България и Виетнам имат дългогодишни традиционни отношения, като страната ни е била една от първите в света, която признава Социалистическа република Виетнам. През миналото век хиляди виетнамци учат и работят в България, а днес дългогодишните връзки между двата народа имат голям потенциал за развитие.

Програмата на посещението включва церемонии и срещи с официални лица от виетнамската страна. Делегацията ще положи венец пред Монумента на героите и мъчениците в столицата Ханой и ще посети мавзолея на президента Хо Ши Мин. Също така, председателят на Народното събрание Росен Желязков ще изнесе лекция в Националния университет на Виетнам.

В рамките на посещението си, Желязков ще се срещне с редица официални лица от виетнамска страна, включително член на Централния комитет на партията на СР Виетнам и секретар на провинциалния комитет Нин Бин, председателя на Народния съвет на провинция Куанг Нин и председателя на Националното събрание на Виетнам. Предвидени са и срещи с местни официали и подписване на споразумение между кмета на община Казанлък и представител от провинция Лай Чау.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...