Обявиха грипна епидемия в област Плевен до 31 януари

Дата:

В региона на град Плевен се въвеждат редица превантивни мерки срещу грипната епидемия. Традиционните мерки включват преустановяване на дейността в женските и детските консултации, спиране на плановите имунизации и ограничения в посещенията на лечебните заведения, освен за тежкоболните пациенти. Филтърът в детските заведения се засилва, провежда се по-честа дезинфекция и проветряване, а маските стават задължителни за персонала и пациентите във всички лечебни заведения в областта.

Образователните институции в региона не въвеждат ваканция или онлайн обучение за учениците поради липса на тревожен процент на отсъстващи. Подчертава се, че отсъстващите ученици са под 30%, което е под критичните 30%.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в региона е 273 на 10 000, а до момента са установени 33 нови случая на грип и ОРЗ. При обявена грипна епидемия се преустановяват плановите консултации на здрави бременни жени и деца, както и профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Препоръчително е лицата със симптоми на остро респираторно заболяване да останат вкъщи и да ограничат контактите си.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...