Обявено е бедствено положение в цялата област Разград

Дата:

Областният управител на Разград, Владимир Димитров, обяви бедствено положение в цялата област с начало от 11:00 часа на 26 ноември 2023 г. и ще продължи три календарни дни, до 10:30 часа на 29 ноември. Това решение беше взето след среща с министър-председателя Николай Денков, на която областният управител докладва за сериозната обстановка в региона.

Над сто населени места в областта са изправени пред прекъсване на електрозахранването. Паднали дървета създават проблеми както по републиканските, така и по общинските пътища, както и в уличните мрежи в населените места. Възможно е да се наложи помощ от други области, които обаче ще предоставят техника, за да се справи с трудностите.

Съгласно предоставената информация, Община Разград също ще обяви бедствено положение, а утре ще бъде обявен неучебен ден в Разград. Само детските градини и ясли в града ще работят, докато тези в населените места няма да функционират.

Областният щаб за защита при бедствия започва операции по възстановяване на електропреносната мрежа, отстраняване на паднали дървета и клони, както и предоставяне на помощ за бедстващи хора, включително бременни и лица, нуждаещи се от хемодиализа. Затваря се републиканската и общинската пътна мрежа в област Разград.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...