in

Обвиняемият за убийството на Милен Цветков остава в ареста

22- годишният Кристиан Николов поиска да е под „домашен арест“, който да се контролира с електронна гривна

И Софийският апелативен съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков.

22- годишният Кристиан Николов поиска да е под „домашен арест“, който да се контролира с електронна гривна.

Какви са мотивите за решението на апелативните съдии

Според Веселин Пенгезов, Десислав Любомиров и Атанаска Китипова по делото са събрани достатъчно доказателства, че, шофирайки с висока скорост след употреба на наркотици и пренебрегвайки червения светофар, Кристиан Николов е ударил колата на Милен Цветков, което е довело до смъртта му.

Обстоятелството, че с действията си 22-годишният млад мъж е заплашил живота и на други участници в движението, които по това време са били на кръстовището, където на Великден стана тежкия пътен инцидент, мотивира тримата апелативни съдии  да заключат, че той е с висока степен на обществена опасност.

Според тях въпреки чистото съдебно минало, липсата на криминалистични регистрации и добрите характеристични данни, поведението на Кристиан преди и по време на инцидента правят реална, а не хипотетична опасността на свобода той да извърши друго престъпление.

Съдът не коментира обвинението на Николов за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков с аргумента, че това ще се изяснява по време на съдебния процес.

А той, ако се съди по уверенията на прокуратурата, би трябвало да започне скоро, тъй като разследването вече е приключило и предстои изготвянето на обвинителния акт.

Николов е в ареста от 21 април, когато удари с колата си автомобила на чакащия на червен светофар телевизионен водещ. Според събраните по делото доказателства Кристиан Николов е карал под въздействието на три наркотика и със скорост 99 километра в час. Не е направил опит да спре, с което, посочва прокуратурата, е застрашил живота на пешеходци и автомобили, за които светофарът е светел зелено.

Миналия понеделник 22-годишният мъж, който за първи присъства физически в съдебната зала, изказа съболезнования към семейството на Милен Цветков. Каза, че знае какво го чака и ще поеме своята  отговорност.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Задържани са работници от „Арсенал“ за държане и продажба на огнестрелни оръжия

Деница Сачева: Беше важно да се уреди фазата на изплащане на втората пенсия