Обстановката в София след снеговалежите: паднали дървета и клони, аварии и прекъснат ток на места

Дата:

Половината София е без ток поради аварии в далекопроводи, предизвикани от тежкия сняг и силния вятър. Информацията за авариите и прекъсванията на тока е предоставена от “ЕРМ Запад”. Някои райони са засегнати от изпочупени клони, които са прекъснали кабелите, като общо 7 подстанции са останали без електрозахранване.

От “ЕРМ Запад” са мобилизирани 300 аварийни екипа, оборудвани с необходимата техника за работа при зимни условия, за да възстановят електрозахранването. Работата на екипите се усложнява от паднали дървета и непроходими пътища. Дружеството също формира кризисен щаб, който следи обстановката и координира усилията за възстановяване на тока.

В община “Триадица” са засегнати квартал “Кръстова вада” и част от района на Хладилника. В района на “Младост” проблеми с електрозахранването се отчитат в Горубляне и около Американския колеж. В община “Овча купел” потърпевши са Горна баня, квартал “Суходол”, Мало Бучино и Люлин. В община “Връбница” без ток са Мрамор, Волуяк и Житен. БТВ отразява, че една от авариите в София е била отстранена и захранването е възстановено, но другите прекъсвания остават.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...