Община Плевен получи одобрение на четири проекта за финансиране в държавния бюджет за 2024 година

Дата:

Община Плевен получи одобрение за четири проекта с обща стойност от 13 733 500 лева, финансирани от държавния бюджет за 2024 година.

Кметът на общината, д-р Валентин Христов, обяви тази новина на пресконференция. Проектите включват проектиране на многофункционална спортна зала за 6 600 000 лева, основен ремонт на улица “Васил Левски” от площад “Стефан Стамболов” до улица “Полк. инж. Цветан Лазаров” за 3 923 500 лева, изграждане на улица в жилищен комплекс “Дружба” за 2 100 000 лева и реконструкция на кръстовището на булевард “Христо Ботев” и улица “Ген. л-т Атанас Стефанов” за 1 110 000 лева.

В допълнение, втори проект от Плевен за финансиране на първи етап от строителството на нов корпус на Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” беше включен в Приложение 2 на държавния бюджет със сума от 1 768 500 лева. Новата сграда на училището се очаква да бъде завършена до началото на учебната 2025/2026 година и ще предостави допълнителни класни стаи, балетна зала, аудио и видео студио, както и художествени ателиета.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...