Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей с първо посещение в САЩ

Дата:

Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей се срещна с висши представители на администрацията на Байдън в Белия дом по време на първото си пътуване в чужбина след победата на втория тур на президентските избори по-рано този месец. Според прессъобщение на неговия офис, Милей е имал “положителна среща” със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Милей изрази възгледите си за международния геополитически дневен ред, съгласуван със Запада, и ангажимента си към ценностите на свободата. Съливан, говорейки от името на правителството, е предал готовността на Съединените щати да сътрудничат в прехода на бъдещото аржентинско правителство, като има предвид трудните политически, икономически и социални обстоятелства, пред които е изправена страната.

Милей, икономист и либертарианец, спечел убедително втория тур на изборите на 19 ноември и ще встъпи в длъжност на 10 декември. Той планира големи съкращения на разходите и замяна на аржентинското песо с щатския долар като национална валута.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...