in

Нови камери ще засичат шофьорите на пътя

До 15-ти октомври полицаите ще следят шофьорите най-вече за скорост

Новите камери на Пътна полиция, които работят в София и още пет града в страната от понеделник, засичат и автомобили без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, съобщи комисар Мартин Цурински от службата. Той уточни, че устройствата разпознават до 99% от номерата на преминаващите превозни средства и правят справка в базата данни за Гаранционния фонд. Ако не бъдат открити данни за сключена застраховка, на собственика на автомобила се съставя електронен фиш.

Сред другите възможности на новите камери са засичане на трафика в до 6 ленти и в двете посоки денем и нощем. Освен това могат едновременно да заснемат до 16 автомобила, превишаващи ограничението на скоростта. Камерите засичат е неправилно изпреварване.

Новите устройства за контрол работят от понеделник, като само в София за четири дни са заснели над 500 нарушители, а в цялата страна броят им е повече от 1500. От Пътна полиция съобщиха, че от днес до 15 октомври ще върви поредната акция „Скорост“, при която фокусът ще е върху контрола на скоростните режими.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Армения и Азербайджан съобщават за обстрел преди примиерието в Нагорни Карабах

Отново експлозия в Бейрут