Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера пускат в Пампорово в началото на ски сезона

Дата:

От началото на предстоящия ски сезон Пампорово пуска в движение нов 6-седалков лифт от „Малина“ до вр. Снежанка, съобщиха от „Пампорово“ АД.  Дружеството е инвестирало и в доставката на допълнителни 12 оръдия за изкуствен сняг по пистата към Смолянски езера, което е част от плановете за възстановяване на южната ски зона, свързваща курорта със Смолян. „Пампорово“ АД пусна в продажба отново ски картите Select, които са без предварително фиксирани дати за ползване и могат да се купят до 10 декември. 

И тази година се запазва тенденцията на ранни резервации за зимния сезон предимно от балкански и ирландски пазари, заявиха пред БТА от ръководството на „Пампорово“ АД. Активни записвания се наблюдават за ваканционни групи от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Молдова и България. Закупуването на лифт карти Select за сезон 2023/24 г. е в два промоционални периода с различни цени. До 31 октомври цените са от преди две години – еднодневна карта за деца (до 12 години)  струва 45 лева, за младежи (до 17 години) – 59 лева и за възрастни – 75 лева. Във втория период от 1 ноември до 10 декември еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лева, за младежи (до 17 години) – 65 лева и за възрастни – 82 лева. Въвежда се и ски карта „Неделя сутрин Select“, която важи за неделни дни от 8:45 до 12:45 часа. Остават в сила и двата вида сезонни лифт карти – за делнични дни и сезонна без ограничения. 

През тази зима Пампорово за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на международната ски и сноуборд федерация.

Новият лифт от „Малина“ до вр. Снежанка е с капацитет 3000 скиори за час и  ще намали опашките пред лифтовите станции. Значително е разширена и подобрена инсталацията за изкуствен сняг, така че в рамките на 72 часа при благоприятни метеорологични условия да се подготвят и обработят достатъчно писти в ски зоната. Подготвен е и нов снежен парк за обучение на деца в ски център „Малина“. Аниматори по снежни спортове ще обучават и забавляват най-малките скиори, които ще имат достъп до ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и препятствия. 

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...