Нито капка олио, нито бяло брашно: Ето как да направите здравословна запръжка, която уплътнява ястието по-добре от класическото

Дата:

Класическата запръжка, приготвяна чрез запържване на брашно в олио или друга мазнина, е основен метод за сгъстяване на ястия. Въпреки това, съществува по-здравословна алтернатива, която не съдържа излишни мазнини и запазва вкусовите качества на ястието.

Ако желаете да приготвите яхния, супа или сос без допълнителни калории и тежки съставки, запръжката от вода и брашно от спелта е отличен избор.

✅ 200 мл вода ✅ 1,5 супени лъжици брашно от спелта ✔ По-здравословен вариант – не съдържа добавени мазнини, което го прави идеален за хора, които следят диетата си. ✔ Богато на фибри – брашното от спелта е по-питателно и съдържа повече фибри от обикновеното бяло брашно.

✔ Лесно за приготвяне – не изисква допълнително пържене и е готово за минути. Този метод е чудесна алтернатива за всички, които търсят по-здравословни начини за приготвяне на ястия, без да правят компромис с вкуса.

Сподели

Абонирай се

Актуални

Подобни
Подобни

Разследват “Челси” в 74 нарушения от времето на Роман Абрамович

"Челси" е разследван за 74 нарушения на дисциплинарния правилник...

За първи път “Левски” с всичко налично в първенството

УЕФА глоби “сините” с 10 хил. евро заради скандирания на феновете в мача с АЗ ...

Джокович се мести със семейството си в Атина, след като бе обявен за предател в Сърбия

Новак Джокович е един от най-големите любимци на цяла...