in

Нинова: За нас този парламент е делегитимиран

Единствената причина БСП да остане в този парламент е само ускорено приемане на машинното гласуване и след това разпускането му

„За нас това управление е изчерпано. Този парламент не представлява българските граждани, той е делегитимиран“. Това заяви на брифинг пред журналисти в партийната централа на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Позицията на Нинова е във връзка с вота на недоверие, внесен от левицата срещу кабинета „Борисов 3“ на тема „Корупция“, който по-рано беше отхвърлен от парламента.

По думите на Нинова, единствената причина БСП да остане в този парламент е само ускорено приемане на машинното гласуване и след това разпускането му.

„Днешното гласуване показа кой кой е, къде се позиционира и на коя страна застава“, допълни Нинова като акцентира върху позицията на ДПС, които не са взели участие в дебатите по вота и според лидера на левицата са изчаквали да видят как ще се развие ситуацията.

Продължаваме да подкрепяме протестите, да настояваме за оставка на правителството, категорична е Нинова.

Участие в брифинга взеха и депутатът от ПГ на БСП Кристиян Вигенин както и евродепутатът от левицата Петър Витанов.

Двамата коментираха днешната новина за споразумението по бюджета на ЕС за следващите 7 години. Заявиха, че България няма да получи анонсираните от премиера 29 милиарда евро, а малко над 24 милиарда.

„Оставките са първо условие, без което не може. В това число – оставка на правителството, на главния прокурор. След това трябва да се замислим как да променим системата така, че да не се стигне повече до такива неща. Лесни решения обаче няма“, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

„Очевидно, правителството използва ситуацията с коронавируса за правителствена употреба“, заяви Нинова в отговор на журналистически въпрос защо въпреки разрешението от здравния министър, съборът на БСП няма да се проведе на Бузлуджа, а пред Министерския съвет.

„От началото на кризата правителството употребява темата за партийни и политически цели така, както на тях им хрумне“, допълни лидерът на левицата.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Лидерът на „Възраждане“: Прокуратурата иска да ни смачка

„Суджукгейт“: Осъдиха Живко Мартинов на две години условно