in

Несебър започва преговори за придобиване на „Слънчев бряг“

В момента инфраструктурата се стопанисва от Акционерното дружество „Слънчев бряг“

Несебър започва преговори за придобиване на собствеността върху инфраструктурата на източната зона в курортния комплекс „Слънчев бряг“, предаде Радио Бургас. Това реши Общинският съвет на Несебър на извънредна сесия.

В момента инфраструктурата се стопанисва от Акционерното дружество „Слънчев бряг“, в което 75% от акциите са на държавата, а останалите 25% са собственост на над 4 хиляди юридически и физически лица.

Какви са мотивите за предложението обяснява вносителят му общинският съветник Венелин Ташев: „Мотивите ги знаете всички – хаосът, който цари в „Слънчев бряг“. Моето искане е накрая да се сложи ред. Да се знае на държавата ли е, на Общината ли е и някой да започне и да оправя хаоса.“

Не е възможно държавата да прехвърли безвъзмездно на Община Несебър собствеността върху инфраструктурата, отново заяви изп.-дирктор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров:

„Изразил съм своето становище по отношение на така внесената докладна, като съм се аргументирал съответно с правни становища от страна на юристите.“ Какво предстои след решението на ОС посочва кметът на Несебър Николай Димитров:
„Предстоят разговори с Министъра на туризма и ако има развитие, тогава и с Министерския съвет.“

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Борисов не е поканен на утрешния дебат в ЕП за върховенството на закона в България

122 нови случая на COVID-19 у нас