Печените зелеви сарми в сос са класическо ястие, което се сервира по специални поводи от векове. Това вкусно и засищащо ястие се състои от кайма и ориз, увити в зелеви листа и задушени в доматен сос.
Има много варианти на тази рецепта, но ние ви представяме един, който е едновременно лесен за изпълнение и много, много вкусен като краен резултат. Печени зелеви сарми в сос Продукти: Приготвяне: Сложете главите зеле в тенджера с вряща вода и обелете листата един по един.
Отрежете дебелата част в края на листата с остър нож. Смесете всички съставки, с изключение на доматеното пюре и обелените домати. След това напълнете зелевите листа с този пълнеж и ги увийте на рулца. Поставете ги с “шева” надолу върху дъното на тавата за печене, върху слой доматен сос.
Снимка: Pinterest Покрийте сармите със слой белени домати и печете, покрити, на 190°C за около 75 минути. След това намалете температурата на 160°C и печете още 90 минути. Снимка: Pinterest Съвети: Можете да приготвите сармите и с кисело зеле.
Можете също да добавите ориз, гъби, яйце или наденица към пълнежа. Можете да овкусите соса с различни билки и подправки, като майорана, дафинови листа, черен пипер или червен пипер. Сармичките се сервират топли с ориз, картофи или хляб.