in

Назначават още 200 надзиратели в затворите до септември

Започнала е процедура за нормативни промени за разкриване на 200 щатни бройки, която да приключи най-късно на 1 септември.

След като от синдиката на надзирателите в затворите заплашиха с протест, от Министерството на правосъдието обявиха, че ще бъдат осигурени средства за наемане на още 200 души охранители.

У нас един, например, надзирател в Софийския затвор отговаря за около 100 затворници. Подобна е ситуацията в Плевен, Пловдив и Стара Загора, сочат данни.

В петък, в съобщение до медиите, от Синдиката на служителите в затворите в България заявиха, че обещаното им в края на миналата година все още не е изпълнено и заплашиха със стачка. От правосъдното министерство обявиха, че в изпълнение разпореждане на премиера и въпреки извънредното положение в страната, са заделени средства за заплати за нови 200 души.

От ведомството съобщават още, че миналата седмица е имало две срещи между институцията и синдиката. И допълват, че вече е започнала процедура за нормативни промени за разкриване на 200 щатни бройки, която да приключи най-късно на 1 септември.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Евакуират част от Китай заради наближаващ тайфун

Малък самолет се разби в Северна Гърция