in

Навършват се 141 години от създаването на МВР

На празника си синдикатите в МВР излизат на протест в 13 часа

Днес се навършват 141 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Тази година празникът на МВР ще е различен.

В контекста на извънредната противоепидемична обстановка, ръководството на министерството реши да отмени публичните събитията. Няма да се проведат традиционната церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин и церемонията за награждаване на служители, показали високи професионални резултати.

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

На празника си синдикатите в МВР излизат на протест в 13 часа. Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство в столицата. Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Доживотна присъда за баща, хвърлил детето си от мост

Махат категорията „пол“ от личните карти в Нидерландия