in

Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

Ще обсъди окончателно възможността националните центрове да могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи

Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите.

Националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 60 на сто от собствените си приходи от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на сто за допълнително материално стимулиране на служителите. Това предвиждат окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и измененията в закона за лечебните заведения, които предвиждат изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети.

В редовния парламентарен контрол на въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерът Екатерина Захариева и още четирима министри.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

САЩ екзекутираха първия чернокож след връщане на смъртното наказание

КНСБ отново иска промени в данъчната система