in

Намаляват административната тежест за болниците

НЗОК/РЗОК няма да изисква допълнително уведомяване за всяка промяна при преструктуриране на леглата

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната от разпространението на COVID-19, с цел облекчаване на административния режим и осигуряване на възможност за оперативно управление от страна на директорите на лечебните заведения за болнична помощ на легловия фонд, относно приема на пациенти, считано от 2 ноември НЗОК ще извършва контрол на заетостта на леглата в рамките на ниво лечебно заведение (т.е. на база на всички легла, за които лечебното заведение има сключен договор с НЗОК), а не както досега на ниво отделение и структури в съответното лечебно заведение за болнична помощ (ЛЗБП), съобщават от Националната здравноосигурителна каса.

Това се отнася и за клинични процедури № 3 „Интензивно лечение, мониторинг и интензивни грижи с механична вентилация и/или парентерално хранене“ и № 4 „Интензивно лечение, мониторинг и интензивни грижи без механична вентилация и/или парентерално хранене“.

Това ще позволи на директорите на лечебните заведения за болнична помощ оперативна гъвкавост и възможност без допълнителни административни усложнения да вземат съответните решения относно организацията за хоспитализацията на пациентите, които се нуждаят от болнична помощ.

НЗОК/РЗОК няма да изисква допълнително уведомяване за всяка промяна при преструктуриране на леглата в лечебните заведения от общия брой легла по договор с касата, както и допълнителна промяна на сключените договори до момента, касаещи дейността по хоспитализирането на пациентите с COVID-19.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Сачева: Държавата ще плаща на работници от затворени бизнеси

Ангелов: Който нарушава правилата, не е за тази система