in

Над 40 ранени при експлозия във фабрика за пиротехника в Турция

По сведения от собственика на фабриката вътре е имало около 150-200 души

Над 40 души са ранени по първоначални данни при експлозията във фабрика за пиротехника в окръг Сакария, Северозападна Турция. Това съобщи местният окръжен управител, цитиран от турската частна телевизия НТВ и БТА.

По сведения от собственика на фабриката вътре е имало около 150-200 души. Общо 195 са наетите на работа служители.

„Към момента сме транспортирали в болница 41 ранени. Слава Богу, няма починали“, написа в Twitter валията на окръг Сакария Четин Октай Калдъръм.

Причината за днешната експлозия в пиротехническата фабрика засега не е известна. Голям брой медицински екипи и пожарникари са били незабавно изпратени на място. Усилията на екипите да се справят със ситуацията продължават.

Гърмежът е отекнал из околността и е предизвикал паника сред местното население. Жители споделят, че са помислили, че е паднала бомба или е станало земетресение, отбелязва СиЕнЕн-Тюрк.

„Беше много силна експлозия. Телефоните ни не престават да звънят. Чу се в целия град. Помислихме, че е паднала бомба“, споделя кметът на Хендек Тургут Бабаоглу. Над мястото се издига гъст дим.

„Взривовете и пожарът продължават. Трудно можем да получим конкретни сведения към момента, но има пострадали“, посочи Юдже.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е изпратил в Сакария трима свои министри, за да се запознаят на място със ситуацията – на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, на здравеопазването Фахреттин Коджа и на семейството, труда и социалните грижи Зехра Зюмрют Селчук.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Борисов обсъди с Националния оперативен щаб готовността на болниците за лечение на пациенти с коронавирус

Прокуратурата поиска постоянен арест за младежа, обвинен за терористична дейност