in

МВР проверява сигналите за полицейско насилие върху протестиращите

Проверките ще приключат в едномесечен срок, ако се установят дисциплинарни нарушения от служителите на МВР, на тях ще им бъде потърсена отговорност

Директорът на СДВР Старши комисар Георги Хаджиев заяви на брифинг, че са назначени проверки по Закона за МВР, които да установят „обективната истина“, по повод разпространените в медиите публикации, в които има данни за използване на физическа сила и помощни средства от полицейски служители при протестите в София от последните дни.

Проверките ще приключат в едномесечен срок. При констатиране на дисциплинарни нарушения от служителите на МВР, на тях ще им бъде потърсена отговорност.
Старши комисар Хаджиев апелира да бъде дадено време на МВР, за да се установи в цялост обективната истина и участвалите в съответните ситуации лица. Резултатите от проверките ще бъдат изнесени пред обществото.

Директорът на СДВР допълни, че при снощния протест няма задържани. Неговият заместник Антон Златанов призова гражданите да не се поддават на провокациите на малки групи провокатори. Той добави, че вчера също е имало провокатори на протеста и поздрави хората, че не са се поддали на действията им.

„Протестирайте спокойно, изразявайте своето мнение по демократичен начин, не се поддавайте на провокации“, призова гражданите Златанов и добави, че целта на полицията е да опази реда.

„Протестирайте, но не нападайте полицията. Тя е там да пази вас“, заяви зам.-директорът на СДВР

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Софиянец с условна присъда за блудство с 11-годишно дете във Варна

Лекарският съюз призова да се спазват противоепидемичните мерки при протестите