in

МВР: Кражбите у нас са спаднали с над 25%, телефонните измами вече са единични случаи

Гешев благодари на служителите на МВР за свършеното от началото на годината в условията на пандемия

МВР отчете дейността в борбата срещу битовата престъпност в страната. На съвещанието присъства и главният прокурор Иван Гешев.

Гешев благодари на служителите на МВР за свършеното от началото на годината в условията на пандемия, като подчерта какво напрежение е коствало това на всички тях.

По отношение на телефонните измами, главният прокурор изнесе данни, че пред 2017 година те са намалели с 94%, през 2019 година – намалението е 90,7 %, а през периода януари-май тази година става въпрос за единични случаи.

Преди 10-15 години е имало 25-30 кражби на МПС-та дневно в страната, днес има по три кражби, а има дни без нито една кражба, каза Гешев.

Кражбите са спаднали с над 25%, грабежите също са спаднали с близо 20%.

За първите пет месеца от началото на годината по отношение на битовата престъпност са образувани над 550 досъдебни производства, над 305 лица са привлечени към наказателна отговорност и стотици са внесени обвинителните актове, допълни Гешев.

Резултатите, които сме постигнали, са безспорни, подчерта от своя страна и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По думите му няма значение кой е извършител на престъплението и кой е пострадал – аршинът за всички е еднакъв и когато се извършва престъпление, държавата се намесва, за да може всеки да си понесе последствията.

Продължаваме да гоним основните си цели, а именно сигурността на българските граждани, каза главният секретар на МВР.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Хеликоптери на Армията на САЩ ще прелетят над България

Горанов няма да се върне в парламента