МВР и “Гранична полиция” с висока оценка от австрийските власти

Дата:

Вътрешният министър на България, Калин Стоянов, проведе работна среща във Виена със своя австрийски колега Герхард Карнер. Основната тема на разговора бе свързана с нелегалната миграция и сътрудничеството между полицейските структури на Австрия и България.

На срещата присъства и директорът на ГД “Гранична полиция” на България, главен комисар Антон Златанов. Министър Стоянов представи актуалната миграционна ситуация в България и подчерта, че благодарение на реорганизацията в работата на Гранична полиция и доброто сътрудничество с Турция, броят на заловените нелегални мигранти на българо-турската граница е намалял повече от два пъти.

От българска страна бяха представени предприетите мерки в борбата с трафика на мигранти и фактът, че България ангажира значителни човешки, технически и финансови ресурси за охрана на границата си.

Министър Стоянов сподели, че австрийските власти са оцениха високо работата на МВР и Граничната полиция на България и резултатите, постигнати до момента. Той също така коментира, че продължават усилията, за да се промени позицията на Австрия по отношение на членството на България в Шенген.

По думите на министър Стоянов, отказът на Австрия се дължи не на дейността на българските служби, а на проблемите във функционирането на текущото Шенгенско пространство. Той добави, че множество страни в ЕС затягат контрола по своите граници, но по принцип са съгласни, че България следва да бъде част от Шенген. Министърът представи официална покана на своя австрийски колега да посети България и да се запознае лично с усилията, предприети за охраната на външната граница на Европейския съюз.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...